Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Pět různých trenérů a přitom jeden stejný cíl, aby florbal bavil děti.

O nejmenší Klokaňáta se stará pět našich trenérů. Všichni florbal hrají a tak mají jednoznačně co předávat. O kluky Přípravku, Elévy z Jeremenkovi se stará Martin Janoušek a Matěj Gubien. Holky Přípravku a Elévky Julie Chaloupková, Eliška Knetlová a Eliška Charvátová. 

Kluci Přípravka a Elévové

Martin Janoušek

Co tě přivedlo k trénování dětí? 

"Chtěl jsem předat své zkušenosti z florbalu ostatním a postarat se o to, aby tu byla další generace florbalistů."

Na co se zaměřujete u dětí? 

"U dětí se zaměřujeme jak na individuální rozvoj, tak na týmovou spolupráci a aby spolu děti vycházely. Důležité je taky postarat se o to, aby byly děti v pohybu a měly základ do starších kategorií."

Co považuješ za nejdůležitější během tréninku?

"Nejdůležitější samozřejmě je, aby trénink děti bavil a rozvíjel je dál. Ne trénincích hrajeme různé hry, soutěže, ale i cvičení."


Matěj Gubien

Co tě přivedlo k trénování dětí?

"Chtěl jsem vyzkoušet něco nového a získat další pohled na florbal a tréninky."

Na co se zaměřujete u dětí? 

"Zaměřujeme se na zlepšení pohybových schopností a dovedností dětí, týmovou spolupráci a individuální rozvoj hráčů."

Co považuješ za nejdůležitější během tréninku? 

"Nejdůležitější je během tréninku zábava, tréninky připravujeme tak, aby si děti užily spoustu zábavy, neustále se zlepšovaly a odcházely domu s úsměvem."

Holky Přípravka a Elévky

Julie Chaloupková

Co tě přivedlo k trénování dětí? 

"K trénování mě přivedlo moje zranění kolene, kdy jsem musela přestat trénovat a nechtěla jsem od florbalu mít pauzu úplně, když se objevil Žigi, že je možnost začít trénovat, neváhala jsem ani minutu a šla jsem do toho. Chci dětem předávat své zkušenosti a nejlepší odměnou je radost dětí a když vidíte, že je dokážete něco naučit."

Na co se zaměřujete u dětí? '

"V téhle kategorie je hodně důležitý všeobecný pohybový rozvoj a naučit je týmové spolupráce. Individuální florbalový rozvoj a herní činnost jednotlivce."

Co považuješ za nejdůležitější během tréninku?

"Důležité je, aby se děti bavily a zamilovaly si ten sport takový, jaký je, zároveň, aby se každým tréninkem něco naučily a rády se vracely za námi na trénink. V tomto věku u dětí je taky důležité, naučit je kdy se mají soustředit a naučit se trochu pokory a respektu."


Eliška Knetlová

Co tě přivedlo k trénování dětí? 

"K trénování mě nejspíš přivedlo zranění kolene. Jelikož jsem dlouhou dobu nehrála a netrénovala, Žigi mi nabídl, že bych mohla začít trénovat malé děti. Byl to super nápad. Já jsem se opět dostala do kontaktu s florbalem a zároveň jsem mohla předávat dál své zkušenosti."

Na co se zaměřujete u dětí?

"Snažím se, aby to děti vždycky bavilo a aby se na každý další trénink těšily. Doufám, že se to daří, a že to tak bude dál pokračovat."

Co považuješ za nejdůležitější během tréninku?

"Na tréninku považuji za nejdůležitejší asi snahu a vzájemnou pomoc. Když vidím děti, jak se snaží zlepšovat, navzájem si pomáhají a zároveň je to baví, tak je to pro mě nejlepší odměna."


Eliška Charvátová 

Co tě přivedlo k trénování dětí?

"Na Bohemce jsem jako hráč působila již delší dobu, když se mi nápad, že bych začala trénovat děti, začal převalovat v hlavě. Jakmile přišla nabídka ujmout se kroužku, hned jsem ji vzala. Později se z toho vyvinul všesportovní kroužek na Jeremenkovce a nakonec přípravka i elévky."

Na co se zaměřujete u dětí? 

"Hlavně, aby je to bavilo. Přeci jen pro většinu našich holek je to vůbec první kontakt se sportem, tak se snažíme, aby si k florbalu vybudovaly pozitivní vztah a zároveň se naučily, co to obnáší být v týmu, pravidelně trénovat a hlavně mít ze sportu radost."

Co považuješ za nejdůležitější během tréninku?

"Z trenérského hlediska asi vybalancovat zábavu s tím, aby se děti stále něco nového učily. Z hráčského samozřejmě snaha a chuť trénovat. S tím však někdy trochu bojujeme, jelikož sem tam převládá u holek chuť si spolu především pokecat. Co si tak pamatuji ze starších kategorií, tak tam to vždy bývalo podobné, my však lék určitě najdeme, ale jinak se holky snaží a vidět jejich píli, pokroky a hlavně chuť na trénincích i zápasech je radost."

Autor: Julie Chaloupková





Dále čtěte

Hnízdo pro klokany