Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Letní soustředění v Kutné Hoře: Dvě krásné sportovní haly

V sérii článků k letnímu soustředění si postupně představíme to, co na nás v Kutné Hoře čeká. Hned v prvním díle začneme asi tím nejdůležitějším, a to halami, které se mají v nové destinaci čím pochlubit. 

“Jedním z našich cílů při výběru nové lokality byla kvalita sportovního zázemí. Kutná Hora s dvěma plnohodnotnými plochami tento požadavek splňuje a sportovní program všech týmů tak budeme moci opět posunout vpřed,” vidí hlavní pozitiva šéftrenér Tomáš Grigar. 

Areál Sportovní haly Klimeška nabízí skutečně pestré sportovní vyžití. V rámci jednoho areálu jsou zde hned dvě florbalová hřiště vedle sebe, která mají plnohodnotné hrací rozměry pro dospělý florbal. 

Hlavní aréna s tribunou pro 400 diváků s palubovkou si dokonce užila i superligové utkání mezi Spartou a Otrokovicemi v roce 2018 a nebýt covidu, viděla by i reprezentační utkání. Ta se však kvůli probíhající pandemii zrušila. 

Druhá tréninková hala obsahuje prostor pro 150 diváků a na podlaze je poležen gumový povrch.  

Obě sportoviště jsou téměř nová. Velká hala byla otevřena v roce 2018 a tréninková hala byla dostavěna v roce 2020. 

Díky dvěma hracím plochám budeme všechny týmy poctivě zatěžovat florbalovým tréninkem a týmy budou na sportovištích rotovat. 

Obrovskou výhodou je pro nás i to, že se ubytování nalézá kousek od sportovního areálu, což je velká výhoda. Některé týmy budou ubytovány dokonce přímo na pokojích ve sportovní hale. 

V rámci areálu je také možné využívat malý sál, nebo squashové kurty. 

Obě haly disponují v součtu celkem 11 moderními šatnami, nebo třeba také klubovnu, kde absolvujeme video rozbory a další týmové aktivity. 

V zázemí haly nás dokonce čeká i stravování, které bude zajišťovat nedaleká restaurace. 

Je to pro nás velký posun oproti Rokytnici nad Jizerou z bezpečnostních i časových důvodů a už se moc těšíme! 

Více o soustředění naleznete ZDE, včetně pokynů k přihlášení. 

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany