Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Honza Dobisík: Florbalově bych určitě rád vyhrál Superligu s Bohemkou

Ahoj Honzo, jak by ses představil pro lidi co tě neznají? 

Ahoj, jsem Honza Dobisík, je mi 22 let a studuji na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy. Florbal hraju v Bohemce od 8 let a letos už šestou sezónu za mužský "A" tým. Mám rád pohodu s rodinou a přáteli, dobré jídlo a objevování nových věcí.

V Bohemce jsi začal působit od roku 2007, jak ses k florbalu dostal?

Už ve školce jsem začal chodit na florbalový kroužek na Základní školu Na Líše, který jsem později navštěvoval i jako student té samé školy. Florbal jsem si z kroužků vybral kvůli bratrovi, který ho v mládí také hrál. Odtamtud jsem se přes jednoho pana učitele dostal právě do Bohemky, nejdříve do "béčka", po pár letech i do "áčka".

Jsi v kádru jeden z mála odchovancú, čím si tě Bohemka získala a stále drží? 

Už od nejmenších kategorií jsem si v týmu našel spoustu kamarádů, s mnohými se bavím do dnes. Společně s dobrou lokací (nejdříve Děkanky a teď Bubliny), atraktivním stylem hry, který preferuje trenér Jedlička, a ambicemi hrát nejvyšší mužskou soutěž jsem pak neměl důvod Bohemku opouštět.

Čeho si na Bohemce nejvíce vážíš a kdo tě nejvíce ovlivnil?

Na Bohemce si vážím jejího důrazu na to, aby se hrál florbal. Trenéři napříč kategoriemi se snaží hráče vychovat k atraktivnímu a technickému florbalu, ne k fyzické hře a destrukci. Nejvíce mě ovlivnil samozřejmě Michal Jedlička, dále Iveta Hyršlová (moje první trenérka) a starší hráči (Jakub Šárka, Adam Růžek, Tomáš Kindl apod.).

Honzo, kdy tě můžeme zase vidět na hřišti Klokanum, co tě teď brzdi?

Na hřišti bych se měl objevit už brzy, jen co opět získám zápasovou kondici a sílu v levé ruce. Právě ta mě z hřiště držela, na začátku prosince jsem si totiž na tréninku zlomil záprstní kost.

Čemu se kromě florbalu věnuješ?

Jak už jsem zmínil, kromě florbalu ještě studuji, pak také pracuji na částečný úvazek v digitální a kreativní agentuře GoodShape, kde dělám hlavně online marketing a copywriting. Mimo to rád trávím čas s přáteli, užívám si jiné sporty jako hráč (fotbal, basketbal, stolní i klasický tenis apod.) i jako fanoušek (Arsenal F.C., Bohemians 1905) a snažím se doma naučit hře na hudební nástroje. Jako samouk už jsem se trochu naučil na kytaru, teď zkouším piano. 

V roce 2020 sis vyzkoušel Švédskou ligu ( Nykvarns IBF Ungdom), jaká byla tahle zkušenost a co ti dala? 

Zkušenost to byla úžasná, florbalově i lidsky. Odnesl jsem si z ní jiný pohled na florbal, vyzkoušel si alespoň na měsíc žít sám (respektive se spoluhráči Kryštofem Krbcem a Viktorem Kopeckým) celkově to byl skvělý zážitek, který zpříjemnila jinak dost nešťastný rok.

Studuješ FSV UK, jak těžké je skloubit tohle studium a florbal, zvlášť když jsi dělal Bakaláře? 

Občas je to docela fuška, ale určitě to skloubit jde, dokonce i s prací. Když se toto sejde hodně, například ve zkouškovém, tak sice moc volného času na jiné aktivity není, ale co jiného v mém věku dělat, než studovat.

Jaký obor studuješ a co by jsi chtěl jednou dělat? 

V červnu jsem dostudoval bakalářský obor Marketingová komunikace a PR, loni v září jsem pak začal navazující magisterské studium Strategické komunikace. Chtěl bych si vyzkoušet pracovat a získat zkušenosti v mezinárodní reklamní nebo PR agentuře. Na to rozmyslet se, co pak, mám pak ještě čas.

Jak momentálně hodnotíš sezónu Klokanů?

Začátek sezony byl parádní, obzvláště jsem byl spokojen s kluky, co přišli před sezonou. Poslední cca měsíc a půl to je trochu horší, ale věřím, že do konce základní části se to zlepší a na playoff budeme perfektně připraveni. Minimálně bych pak letos chtěl konečně prolomit brány semifinále.

Čeho bys rád ještě dosáhl?

Florbalově bych určitě rád vyhrál Superligu s Bohemkou, jinak bych se rád podíval do zahraničí s programem Erasmus.

Autor: Julie Chaloupková

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany