Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Ženy končí ve čtvrtfinále poháru

Klíčovým bodem v celém utkání byla podle všeho první třetina, kdy si Tatran dokázal vytvořit náskok 0:3. Hráčky Bohemians se nedokázaly v první třetině dostat do utkání, tím si nedokázaly vytvořit ani gólovou akci.

Druhou třetinu začal opět lépe Tatran, kdy dokázal zvýšit své vedení. Klokankám se začalo dařit zakládat lepší útoky, ale žádná z nich nepřinesla snižující branku. Tatran dostal možnost využít přesilovou hru po vyloučení Kateřiny Fousové za hru rukou, ale hráčky Bohemians dokázaly oslabení ubránit. I přes nevyužitou přesilovou hru se Tatranu povedlo zvýšit. Klokanky se nakonec v závěru druhé třetiny dočkaly branky, když si Veronika Štajnerová vzala balonek od mantinelu a jednoduchou individuální akcí dokázala stav snížit na 1:5.

Třetí dějství začalo vyloučením Kristýny Kleknerové za blokování hole, ale i toto oslabení dokázaly hráčky FbŠ ubránit. Po uplynutí dvouminutového trestu se dokázala Kleknerová po návratu zorientovat, najít Gabrielu Vaníčkovou, která svou střelou snižuje stav utkání na 2:5 a ukázala, že se se zápasem dá ještě něco udělat.

Snižující gól hráčky Bohemians nakopl celý její tým a začal diktovat tempo hry. Hra začala být rychlejší a dravější. Hráčky zelenobílých nemohly přijít na žádnou skulinku v obraně Tatranu, a tak zkoušely i hru v šesti. Tatran toho však dokázal využít a do prázdné branky poslal 6tý gól a uzavřel tím zápas.

Tatran porazil ve čtvrtfinále Bohemians 6:2.

Nejlepší hráčka: Veronika Štajnerová 

Autor: Julie Chaloupková

Související utkání

Utkání - Ženy A
9.11.2021, Jedenáctka VS
Bohemians
2:6
0:9, 3:6, 3:3
Tatran

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians