Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Novinky v sezóně 2021/22 - Brankářské tréninky

Důležitou součástí týmu jsou právě gólmani, a proto nesmíme zapomínat také na specializované tréninky pro ně. Naše brankáře čeká každou středu od 17:15 na Exesport Areně trénink určený a zaměřený na jejich herní rozvoj a specifickou kondici. Trénink je určený jak pro holky, tak pro kluky. 

Brankář superligových klokanů, Radovan Michajlovič o důležitosti brankářských tréninků: „Takové tréninky jsou důležité, jelikož skoro každý trenér je opomíjí a když s nimi něco dělá, tak to není úplně do detailů. Určitě by se tam mělo učit od úplných základů, a to od důkladného zahřátí a protažení, pres základní postoj, postavení těla, držení rukou, poté přesuny, chytání míčku atd. u brankářů by se měli rozvíjet jejich dovednosti, schopnosti, a hlavně by je to mělo bavit.“ I když sám takové tréninky neměl, dětem je doporučuje. 

Co všechno se na tréninku děti naučí prozrazuje šéftrenér, Tomáš GrigarTréninky brankářů jsou velmi specifická věc, a proto jsem rád, že našich mladých brankářů se ujmou ti nejpovolanější, a to jsou naši elitní brankáři. Na tréninku se brankáři zaměří na přesuny, reakce, specifickou kondici a vše další co je potřeba k jejich rozvoji. 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians