Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
NOVÝ TRENÉR STARŠÍCH ŽÁKYŇ JAN SKÁLA

Jak se těšíš na novou trénerskú výzvu? 

Těším se hodně! Ještě nikdy jsem dlouhodobě netrénoval kategorii starších žákyň. Jsem zvědavý, co všechno budu moct holkám předat a jak na to budou reagovat a zužitkovat v zápasech. S holkami jsme se již krátce poznali před a během PG. Musím říci, že už teď ve mně nechaly velké nadšení pro na naší spolupráci!

Jaké jsou tvoje očekávání od nového angažmá?

Vzhledem ke směru jakým se bude nyní ubírat ženská složka a který mi byl představen. Tak doufám, že se nám ho všem podaří maximálně naplnit a jsem rád, že budu moct být součástí. Na co se velmi těším je spolupráce se špičkovými trenéry napříč klubem a především pak s talentovanými hráčkami.

Jak vypadají tvoje tréninky a co je pro ně specifické?

Všechny moje tréninky samozřejmě vycházejí z toho, jakým směrem se florbal ubírá. Většina cvičení tak musí co nejvíce simulovat samotnou hru. K tomu využívám cvičení s různými modifikacemi. Velký základ, ale tvoří herní činnosti jednotlivce, fyzická připravenost, kreativita samotných hráček na hřišti, samostatnost, odpovědnost a v neposlední řadě týmovost.

Jaké jsou tvoje cíle s Bohemkou do nové sezóny?

Mým osobním cílem je se neustále florbalově vzdělávat, posouvat a učit se od zkušenějších trenérů v klubu. A samozřejmě dávat hráčkám možnost, jak se formovat ve svém životě, a to nejen florbalově, ale také po mentální stránce. Podpořit v holkách slušného člověka pro život i mimo sport.

Týmové cíle starších žákyň zatím prozrazovat nebudu.

Jakému zaměstnání se věnuješ mimo trénování?

Mým hlavním zaměstnáním je práce pro městskou firmu Kolektory Praha, kde působím, jako elektrotechnik. Mou primární pracovní náplní je starat se o elektrotechnické zázemí kolektorů. A co jsou kolektory? Kolektory jsou průchozí podzemní liniové stavby, které slouží k ukládání inženýrských sítí potřebných pro plynulý chod velkoměsta.

Jak vypadá tvůj běžný volný den?

Pokud zrovna nejsem v pozici trenéra na florbalovém zápase, tak si velmi rád přispím. Mou sportovní zálibou je především běhání. Tou nesportovní, cestování křížem krážem republikou za dobrým jídlem. Když je čas tak nepohrdnu ani kvalitními filmy nebo seriály.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians