Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
FLORBALOVÁ ROKYTNICE 2021: DEN #1

Je brzké sobotní ráno 17. července a Prahou zvoní nemalé množství budíků. A ne náhodou. Rodiny zelenobílých klokanů se totiž pomalu probouzí, aby vypravily své ratolesti na florbalové soustředění v Rokytnici. 

Někoho budík probudí, někdo si přispí, ale nakonec vše dobře dopadá a u Bubliny se potkáváme všichni. Poprvé míříme od naší nové Bublina Areny na tradiční soustředění v Rokytnici a po vyřešení všech náležitostí můžeme jet. 

Rodiče i hráči zamačkávají slzy, ale řidiči jsou nekompromisní. Maminky na poslední chvíli přibíhají se zapomenutými hokejkami a trenéři s naplánovaným programem nervózně sledují čas.   

Naše koráby se dávají do pohybu a krátce po jedenácté hodině přistávají v Rokytnici, kde je na řadě ubytování a oběd.  

Po nich následují už první tréninky ve vyzdobené hale do našich barev. Úvodní tréninky jsou spíše lehčí a jelikož jsme nějakou dobu netrénovali, seznamujeme se opět s florbalkou a dalším tréninkovým náčiním.

A jak hodnotí první den naši trenéři?

"Starší skupina odstartovala soustředění venkovním tréninkem, který byl pojat spíše jako větší rozcvička před náročným týdnem. Na krátké mírně kopcovité trase jsme se rozběhali, lehkým posilkem jsme aktivovali všechny svaly, na švihadlech jsme rozhýbali kotníky a zápěstí. Házecí hrou jsme stmelili tým a seznámili se s novými spoluhráči. Následně se skupiny vyměnily ale zaměření na obou trénincích zůstala," prozrazuje trenér Honza Grmolec.

A náplň dvou nejmladších skupin doplňuje i Vašek Paukner. "Hráči se rozkoukávali po dlouhé pauze, takže začátek byl pomalejší, ale tempo se postupně zvyšovalo a kluci jsou připravení na větší výzvy. Věnovali jsme se hlavně technice s florbalkou a oživili jsme si svoje zručnosti. Kromě toho jsme objevovali i slabé stránky na kterých během soustředění zapracujeme."

Hodnocení trenéra Petra Jančíka: "Nejstarší kluci šli nejprve nad lesní divadlo a makali na louce tak, že se to líbilo i veverkám v lese. Po svačině i po večeři jsme pokračovali na hale florbalovými tréninky."

Samotných tréninků nás čeká ještě hodně. Kromě toho také celodenní nesportovní výlet, společné teambuildingy, zajímavé přednášky a samozřejmě spousta zábavy, kterou si přichystali trenéři jednotlivých kategorií. 

Každý den pro Vás připravíme souhrnné video z celého dne, které naleznete na Facebooku i YouTube kanálu. To dnešní je zde: 

Dále můžete očekávat na Facebooku denní přísun fotek. 

No a nesmíme zapomenout ani na Instagram stories, který Florbalovou Rokytnicí žije celý den. 

Pokud naopak chcete potěšit vaše ratolesti Vy a dát o sobě vědět, můžete posílat pohledy na adresu: 

Hotel Krakonoš 
Dolní náměstí 309 
512 44 Rokytnice nad Jizerou – Krkonoše 

Související fotogalerie

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians