Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Jak dopadli klokani na Prague Games 2021?

Letošní ročník Prague Games znamenal pro spoustu týmů návrat k soutěžnímu florbalu, když v loni na podzim přerušila všechny soutěže pandemie coronaviru. Hráči a hráčky se na tenhle okamžik začali připravovat již koncem května a doháněli to, co nebylo možné dohnat v obývácích a zahradách. Pojďme se podívat na jednotlivé umístění všech osmi týmů podle kategorií.

B12

Naše nejmladší družstvo vyslané do soubojů o medaile se popralo ve skupině s FBŠ Slavia Plzeň, Spartou a Bulldogs Brno. Skupinu si klokani podmanili dvěma výhry 16:2 nad Plzní a 6:3 proti Spartě. Na remízu 3:3 odehráli utkání proti Bulldogům. Do playoff vstoupili výhrou 3:1 nad FBC Draci a postoupili do čtvrtfinále. Bohužel čtvrtfinále se pro ně stalo osudné a prohrou 9:2 proti Olomouci ukončili svoje tažení na turnaji 

B14

Kluci do 14 let měli letos před sebou těžkou výzvu. Do skupiny byli vylosováni s Chodovem, Olomoucí a Gorilami Plzeň. První utkání proti Chodovu ukázalo, že to budou mít kluci těžké. Týmu z Jižního Města podlehli 1:6 a ve večerních hodinách se utkali proti Olomouci. Ani tady se nepovedlo získat cenou výhru a prohra 2:6 zakončila první hrací den. Čtvrtek odstartovali těsnou výhrou 6:5 nad Gorilami. V šestnácti finále se utkali proti druhému celku z Plzně, ale tentokrát to nevyšlo a konečný výsledek 1:2 uzavřel další cestu klokanům v pokračování na turnaji.  

B15

Velmi zajímavý výběr hráčů se letos sešel v kategorii do 15 let. Skupinou kluci prolítli bez žádného zaváhání a pouze s jedním obdrženým gólem a celkovým skóre 18:1. Osmifinále playoff proti SK Dvojka nepřineslo žádné drama a výhrou 6:0 si pojistili i zápasy následující den. Hala Tatran jakoby kluků sedla. Nejdříve porazili Panthers 7:3 a v odpoledních hodinách i Prague Tigers 5:2. Oba týmy kočkovitých šelem poraženy a v sobotu se představili před hledištěm Unyp Arény ve finále. Dvě rychlé branky Šimona Mazánka v úvodu utkání zajistily zlaté medaile z kategorie B15. 

B17

Velká skupina čekal na klokany B17. Chodov, Lausanne, Havířov ani Světlá nad Sázavou nepředstavili pro ně ale žádný problém a nebojácně se vrhli do soubojů ve vyřazovací části. Třetí zápas dne proti Ivory Coast dopadl podle očekávání 5:1 a tím i jistota čtvrtfinále. Bohužel souboj s Chodovem už nebyl tak šťastný. Klokani prohráli těsně 3:4 a přesunuli se do B koše playoff. Výhra 6:5 s Panthers kluky posunula do B finále. Finálový souboj přinesl dramatický průběh. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, ale nakonec klokani dokázali nalít o dvě branky víc než soupeř Blue Devils. Zlaté medaile z B finále se tedy po výhře 7:5 rozhoupaly na krku klokanů. 

B18

Lehce oslabený výběr juniorů vstoupil do turnaje prohrou 1:10 proti švýcarskému celku Capital Swiss. Večer se povedlo zelenobílým urvat vysokou výhru 15:0 nad Štíry z Budějovic. Ve čtvrtek ráno zakončili skupinu výhrou 4:3 proti Havířovu a večer se utkali v šestnáctifinále s Chomutovem. Chomutov nedokázal odpovědět na rychlé tempo klokanů a se turnajem se tak rozloučili. Osmifinále ale nebylo tak jednoduché. Švýcarský Lausanne vstřelil první branku osmifinále a tím klokany odsunul na zadní kolej. Na konci utkání se povedlo snížit na konečných 2:3. Prohrou se kluci rozloučili s letošními Prague Games v osmifinále. 

G14

Skupina pro G14 složená z Florbalové akademie MB, Start98 Kunratice s polského Osowa Gdansk vyšla podle očekávání. Holky se probojovaly ze skupiny na druhém místě a v osmifinále je čekal Tatran Střešovice. Tatran se ale k zápasu nedostavil a kontumací prohrál 0:5. V pátek se přes čtvrtfinále klokanky dostaly výhrou 4:2 nad Panthers a v semifinále si poměřily síly se známým soupeřem ze skupiny. Gdansk nedokázal moc dlouho odporovat nátlaku zelenobílých a po dvouch třetinách si holky zabraly druhé místo ve finále. Třetí zápas dne se bohužel podepsal na sílách v nohou a v Unyp aréně slavil Chodov zlaté medaile. 

G16

Suverénní jízda G16 skupinou s celkovým skóre 12:4 nastavila dobrou náladu v týmu a pomohla holkám dostat se až do semifinále turnaje. Bohužel Bulldogs Brno ovládlo souboj o místo ve finále vysoko 2:8. Holky si tak odnesly bronzové medaile. 

G18

První místo ve skupině si zajistily klokanky po výhře 4:1 nad Vítkovicemi, remízou 3:3 s Panthers a druhou výhrou 9:2 proti Chomutovu. Osmifinále nepředstavovalo žádné potíže. FbC Skuteč porazily holky 4:2 a mohly se těšit na čtvrtfinále proti Tatranu. Zápas se bohužel vůbec nevyvíjel jak by klokanky chtěly. Po 40 minutách hry bylo rozhodnuto - 1:7. Tatran postupuje, Bohemka končí. 

Děkujeme, že jste sledovali cestu všech našich týmů na Prague Games 2021. Do konce prázdnin nás čeká soustředění a příměstské tábory. V záři se vrátíme o skok silnější! 

BOHEMKA DO TOHO!

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany