Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Děkujeme, Maty a Pjéňo!

Do nadcházející sezóny už nezasáhnou v zelenobílém dresu dva útočníci Matyáš Krebner a Matěj Pěnička.

Oba hráči se výrazně zapsali do výsledků našeho týmu a patří jim obrovský dík za odvedenou práci.

Odchovanec klubu Matyáš Krebner míří do švýcarského velkoklubu SV Wiler-Ersigen, který je několikanásobným švýcarským šampionem a po loňském dočasném přestupu do AIK Stockholm na Matyho čeká druhé zahraniční angažmá. 

Maty v našem superligovém týmu odehrál celkem pět sezón během kterých nastoupil do 141 utkání, vstřelil 96 branek a na 97 jich přihrál. Se 193 kanadskými body patřil v posledních sezónách k lídrům týmu a kromě seniorské kategorie nelze opomenout ani úspěchy v mládežnických kategoriích, které v Bohemce nasbíral. Tím největším je juniorský titul ze sezóny 2017/2018 a první zlatá medaile v této soutěži pro náš klub.

Útočník Matěj Pěnička k nám přišel v roce 2018 z Chodova a po letošní sezóně se rozhodl změnit dres. Novou výzvou pro něj bude mistrovský celek Mladé Boleslavi. 

Pjéňovo působení v našem superligovém týmu ovlivnilo zdraví, které ho v sezóně 19/20 skoro nepustilo do hry. I tak ale v součtu odehrál talentovaný útočník v našem dresu 39 superligových utkání a připsal si 34 branek a 17 asistencí.

Nelze také opomenout jeho výkony v mládežnických týmech Bohemians, a to konkrétně zisk mistrovského titulu v kategorii dorostenců v sezóně 2018/2019, kdy rozdílovou brankou na 4:3 rozhodl o zlatu pro naše barvy.

Oběma hráčům chceme poděkovat nejen za jejich hráčské výkony, ale i za pomoc s trénováním naší mládeže, která dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu v ČR.

Děkujeme! 

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany