Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Nový klokan se představil našim mládežnickým týmům

Spojení Bohemians a klokana k sobě patří již pěknou řádku let. Konkrétně se datuje k roku 1927, kdy se fotbalisté tehdejších AFK Vršovic vydali k protinožcům, aby zde odehráli několik utkání. Nazpět si kromě zážitků přivezli nový název Bohemians a dokonce i dva živé klokany.

Během pandemie koronaviru to s tím cestováním nebylo úplně jednoduché, a tak jsme se po vzoru fotbalistů vydali pro nového maskota alespoň „virtuálně“.

Expedice však nebyla vůbec jednoduchá. V rámci celoklubové soutěže nás čekalo společné putování za novým maskotem až do dalekého Sydney. Na výpravu měřící celkem 20 859 km jsme vyrazili 23.3.2021 a společně s rodiči poctivě sbírali body za své sportovní aktivity. Ve čtvrtek 17.6.2021 jsme dorazili do cíle, kde na nás čekala odměna v podobě nového maskota.

Našeho nového kamaráda jsme v uplynulých 14 dnech pozvali na mládežnické tréninky, aby si s námi pořádně zařádil a seznámil se i s dalšími spoluhráči. S nejmenšími členy si také poctivě zatrénoval a ukázal, že se cítí být opravdovou součástí našeho klubu.

PODÍVEJTE SE NA VIDEO Z PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO KLOKANA:

„Na trénincích se hodně běhá a skáče, což mi hodně vyhovuje a už se nemůžu dočkat ligových utkání,“ říká nový maskot.“

A jak se zatím v našem hlavním městě cítí?

„Praha je krásná a těším se až si ji pořádně prohlédnu. Trošku mě překvapilo, že se se mnou při cestě na tréninky chtějí v metru i tramvaji neustále všichni fotit, ale dá se na to zvyknout,“ prozrazuje nová posila Bohemians své první dojmy.

A jasno má i o svých dalších plánech v klubu. „Věřím, že v nové sezóně budu nosit štěstí při všech utkáních a rozdávat radost při klubových akcích, které nás čekají. Kromě toho už nyní chystám pro naše malá klokáňata spoustu soutěží.“

Klokane, vítej v Bohemce!

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians