Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Honza Grmolec: Z projektu Fantasy Florbal jsme nadšení

Grmi, v současnosti to stále ještě moc nevypadá na trénování v halách. Jak vypadá tvůj běžný den? 

Můj běžný den startuje před osmou ráno. Nasnídám se, dám si veškeré ranní koupelnové rituály a vyřídím online pracovní a školní záležitosti. Ještě před obědem si jdu zacvičit nebo zaběhat. Po obědě se věnuji tréninkům mladších a starších žáků a po nich – nebo místo nich, když je den, kdy tréninky nejsou – jdu makat na brigádu. Můžete mě potkat v ulicích Prahy v uniformě jedné z firem rozvážející jídlo. Po práci večeře a večerní pohodička u telky nebo u knížky. 

Na čem se snažíte se svými svěřenci pracovat při online trénincích? 

Všechny naše týmy se aktuálně zaměřují převážně na kondici. S těmi menšími se stále snažíme pracovat a zdokonalovat v kontrole florbalky s míčkem, ale to je pochopitelně dost složité v pokojíčku před kamerou. Ti starší už jsou mnohdy šikovnější než my trenéři, a práci s florbalkou mají většinou nařízenou individuálně. Občas online tréninky proložíme prezentací zaměřenou na florbalovou teorii. S blížícím se jarem, respektive létem, tlačíme svěřence do venkovních aktivit, jako je například jízda na kole nebo na bruslích. I kluci už se sami mezi sebou domlouvají a chodí si zakopat do balónu nebo zaházet na koš. Takže stále pokračujeme i ve všesportovním rozvoji hráčů. 

Co tě u tvých týmů nejvíce potěšilo? 

Mě vždycky potěší právě to, když vidím někde na instagramu, že jsou kluci spolu venku a sportují. Jinak mě potěšili spíš jednotlivci svým zapálením pro florbal i v téhle nelehké době. Zejména teda ti, od kterých bych takové nadšení čekal míň. Nicméně tyto radosti vyrovnává zklamání z těch hráčů, od kterých jsem takový zápal a nadšení naopak očekával, ale zatím se pořádně nedostavilo. To mě aspoň drží nohama pevně na zemi a nebudu mít příliš optimistická očekávání, až se vrátíme do haly. 

Na co se mohou těšit tvé týmy, až se poprvé uvidíte na tréninku v hale? 

No na florbal, na co jiného? Kluci se určitě těší až se uvidí se všemi spoluhráči, až budou mít svoje oblíbené trenéry nablízku, až se budou moci vyřádit mezi mantinely, ale myslím, že nejvíc se těší na to, až budou moci střílet gól za gólem. Gólmani se zase těší na otrávené obličeje hráčů, kterým vychytají jejich střely. No a trenéři se těší na tohle všechno a až to budou moci detailně a z blízka pozorovat na vlastní oči. 

Nemůžeme opomenout tvůj a Tondův dobročinný projekt Fantasy florbal. Ten dává možnost florbalové komunitě, aby se stala virtuálními manažery během probíhající play-off. Jak se vůbec tahle myšlenka rodila? 

Samotná myšlenka mít florbalové fantasy vznikla už několik let zpátky, kdy jsme si s dalšími kolegy říkali, že by bylo super tvořit si týmy ze všech hráčů Bohemky, a mít takové interní fantasy. Tato myšlenka zůstala myšlenkou už navždy.  

Současná podoba Fantasy Florbalu se odvíjí od původní myšlenky zpestřit playoff pro naše svěřence a trošku je pobídnout k detailnějšímu sledování. Pak jsme se o tento super nápad chtěli podělit s celou Bohemkou a všemi členy klubu. Dále nás napadlo, že vybereme nějaké startovné a pošleme ho na charitu, abychom tomu dodali “pořádný gule”. No a pak jsme usoudili, že to skutečně má “Gule”, a že to musíme spustit veřejně. A tak jsme do projektu zapojili Adama s Filipem, natočili videa, vytvořili instagram a facebook a už to jelo.  

Máte za sebou první víkend v rámci úvodního kola. Jak jste zatím spokojení s průběhem Fantasy florbal a kolik lidí se zatím zapojilo? 

Spokojení jsme dost. Aktuálně máme přes 120 přihlášených Fantasy Trenérů a vybraná částka se pomalu ale jistě blíží k 20 000 Kč. Ve finále vítěz celého Fantasy Florbalu sám vybere, na kterou charitu se vybrané peníze pošlou. Jediný problém jsou nekompletní statistiky k zápasům na webu Českého florbalu. Musíme si tedy na vyhodnocení prvního kola všichni počkat. 

Jak si stojí tvůj tým? 

Jak říkám, čekáme na oficiální statistiky ze zápasů a pak se uvidí, kdo měl nejlepší čich na hráče ve formě. Co jsem tak sledoval, tak budu muset udělat do dalšího kola drobné změny v sestavě. 

Mohou se lidé stále zapojit a kdy se uzavírá další kolo? 

Tak určitě. Registrovat se může kdokoliv, kdykoliv během celého playoff. Přispět do charitního banku mohou lidé i vícekrát. Další kolo se uzavírá ve čtvrtek v poledne, odpoledne už se hraje TV utkání. Toto kolo zahrnuje všechny zápasy od čtvrtka do soboty. Po uzávěrce už mohou Fantasy trenéři upravovat tým pro další kolo. 

Na co se Honza Grmolec těší nejvíc, až se opět vrátí život do normálu? 

Honza Grmolec se nejvíc těší až bude moci chodit na zápasy do florbalových hal a na fotbalové stadiony. 

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany