Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Chceme o skok dál: Play-off 16/17 a postup florbalového hegemona

Po dvou vypadnutích s brněnskými Bulldogs (Více čtěte zde) následuje sezóna 2016/2017, kdy se klokani perou hodně sami se sebou a do poslední chvíle tak musí bojovat o účast v play-off. Nakonec se jim podaří uhájit 8. příčku a ve čtvrté sezóně po sobě tak dostávají možnost zabojovat o semifinále.

I přes slabší výsledky v základní části se klokani stále spoléhají na útočný styl florbalu, kdy mají jeden z nejlepších útoků, ale také třetí nejhorší obranu.

Při výběru soupeřů se jim vyhne Boleslav i Chodov a po klokanech sáhne až třetí Tatran Střešovice. Zelenobílí svého čtvrtfinálového soupeře během sezóny jednou potrápili (porážka 6:7) a podruhé tvrdě narazili, když jim Tatran před televizními kamerami uštědřil debakl 2:10.

Do play-off jdou ale hráči s čistou hlavou. O tom, že jde skutečně o jinou soutěž, se klokani už několikrát přesvědčili na vlastní kůži.

To také celý tým potvrzuje už v prvním čtvrtfinále, kdy klokani vedou po první třetině 1:2.

Ve druhé části sice Tatran srovná, ale Adam Růžek 9 vteřin před koncem prostřední části strhne vedení na stranu klokanů na 5:6 a do šaten můžeme jít s čistou hlavou.

Po další dvacetiminutovce už se klokanům do šatny vrací hůř. Tatran totiž přepne na vyšší level, otočí skóre ve svůj prospěch a do odkryté klece nakonec uzavírá střešovický Jiří Kolísko na konečných 8:6 pro Tatran.

SESTŘIH 1:

O den později nastupujeme ke druhému čtvrtfinále a hráči na sobě nenechávají znát včerejší porážku. Pavel Čihák rychle otevírá skóre a na konci první třetiny vedeme už 1:3 po dalších brankách Martina Šimka a Radka Mandíka.  

Když se ve 27. minutě prosadí Kryštof Krbec a navyšuje vedení na 1:4, vše vypadá jasně.

Jenže Tatranu se opět daří v poslední části, kdy postupně snižuje, až nakonec vede 5:4 a klokani musí do šesti. Po krásné přihrávce Aleše Höffera vyrovnává Martin Kisugite 24 sekund před koncem a jde se do prodloužení.

V něm se dlouho nic neděje a opatrná přetahovaná spěje do nájezdů. Z jedné z posledních šancí se Tatranu podaří procpat míček do branky a znovu je to Jiří Kolísko, který vystřelí druhý bod Střešovicím.

„Na konci prodloužení nás Tatran zavřel v pásmu a točil nás jak na kolotoči. Byli jsme tam snad minutu a půl. Už jsme vůbec nemohli, oni se štěstím procpali míček do branky a bylo hotovo. Oni slavili a my leželi hotoví na hřišti,“ připomíná odchovanec Pavel Čihák rozhodující moment druhého čtvrtfinále.

SESTŘIH 2: ZDE 

Třetí zápas je pak jednoznačnou záležitostí Tatranu. Ten zelenobílým nepovolí téměř nic a jasně určuje tempo utkání od první minuty. Klokani prohrávají nakonec 4:9 a Střešovice jsou krok od postupu.

SESTŘIH 3:

Ve čtvrtém utkání už mají klokani velmi těžkou pozici. Jsou zápas od vyřazení a motivace se hledá jen těžko. Ani teď ovšem zelenobílí neskládají zbraně a jdou se pokusit o zázrak.

Po divoké přestřelce v první třetině vedeme 4:3, následně 7:4 a do poslední třetiny jdeme s velkou šancí na první vítězství.

A to se také daří. Tatran tentokrát nenachází síly na obrat a když Patrik Kieler 12 sekund před koncem stvrzuje vítězství 9:7, máme konečně pořádný důvod k radosti.

SESTŘIH 4:

O dva dny později odvracíme další matchball a opět úspěšně. Po brankách Davida Šimka a Matyáše Krebnera vedeme rychle 0:2 a Tatran nestíhá dotahovat.

Klokani udržují náskok po celé utkání a ani hra v šesti Střešovicím nepomůže.

Páté utkání vyhráváme 3:7 a v sérii snižujeme na 3:2.

SESTŘIH 5:

Z dalšího utkání už ale klokani drama neudělají. Tatran jim bohužel odskakuje v první třetině na 1:4 a i když se zelenobílí dostanou zpět do zápasu a v 54. minutě prohrávají už jen 5:6, Střešovice ustojí nápor a slaví postup do semifinále.

„Prohrávali jsme už 3:0 na zápasy. Pak jsme to stáhli a už jsem věřil, že to srovnáme a půjdeme do sedmého utkání. Jenže v šestém čtvrtfinále jsme dostali v první třetině 4 góly a bylo hotovo,“ vzpomíná obránce Bohemians.

SESTŘIH 6:

Závěrečné utkání zvládl náš soupeř výsledkem 5:8 a opět prodloužil čekání na semifinálovou účast FbŠ Bohemians.

„Určitě to byla víc florbalovější série než s Brnem. Tam jsem ale za sebe věřil víc tomu, že je porazíme,“ uzavírá povídání Pavel Čihák.

KANADSKÉ BODOVÁNÍ – PLAY-OFF 16/17 – TOP 3:

JménoPříjmeníKBBrankyAsistence
DavidŠimek1275
JakubŠárka853
MartinŠimek725

Letos už ale chceme o skok dál!

Bohemka do toho!

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians