Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Chceme o skok dál: Play-off 14/15, 15/16 a brněnská osobka

Po úspěšně sezóně 2013/2014, kterou klokani zakončují velkou čtvrtfinálovou bitvou s Boleslaví (Více čtěte zde) se v následujícím ročníku daří našemu týmu ještě více. V základní části se mu podaří dosáhnout na historicky nejlepší umístění a do play-off míří ze čtvrtého místa. Při výběru soupeřů pak na něj zbydou Bulldogs Brno a talentovaný tým Michala Jedličky poprvé živí reálnou šanci na postup do semifinále.

Ještě aby taky ne. Během základní části se po nepovedeném startu daří porazit Chodov, Vítkovice, Boleslav i Tatran a individuální kvalita vlastních odchovanců začíná být vidět i v extraligových statistikách. Hned 4 hráči nasbírají přes 30 kanadských bodů, a to Martin Šimek (38), Vojtěch Bagin (37), Martin Kisugite (35) a Jakub Šárka (32).

Celkově pak mají klokani třetí nejlepší útok v lize a tým si na svého čtvrtfinálového soupeře věří.

Do úvodního utkání také vstoupí klokani lépe a už v 8. minutě vedou 2:0. Jenže Brno rozhodně neskládá zbraně a pomalu začíná klokanům ukazovat, jak se hraje play-off. V 50. minutě vedou Bulldogs už 4:6 a s Bohemkou to vypadá špatně a musí zariskovat při hře v šesti. To se vyplatí nejen při střele Davida Šimka, ale následně také po střele Vojty Bagina, který srovnává 79 sekund před koncem a zaplněná Děkanka je na nohou.

Když pak v páté vteřině prodloužení využije zaváhání v rozehrávce Martin Šimek, euforie je víc než na místě a první utkání patří klokanům.

„Při vzpomínce na tyhle série se mi vybaví osobní obrana Brna a parkety na Vodové. Tenkrát na nás vyrukovali s celoplošnou osobní obranou a obě série to bylo totálně vyhrocené. Furt jsme na tu osobku něco zkoušeli. Oni zase posouvali naší bránu, aby se dostali k našemu rozehrávajícímu hráči,“ vzpomíná útočník Vojtěch Bagin.

SESTŘIH 1:

Ve druhém čtvrtfinále míří klokani za dalším vítězství, dlouho vedou 3:1, ale v poslední třetině Buldoci využijí nabídnuté šance a jde se do prodloužení. V něm se štěstí usměje právě na našeho soupeře a série se přesouvá do Brna.

SESTŘIH 2:

A že se plány na semifinále vzdalují, ukážou obě bitvy v moravské metropoli, které klokani prohrávají a to nejprve těsně 6:5 a o den později 9:5, když po první třetině vedou zelenobílí dokonce už 0:3.

SESTŘIH 3:

SESTŘIH 4:

V Praze pak v pátém utkání mohou brněnští hráči sérii ukončit, ale klokani jsou proti. Před televizními kamerami přehrají Bulldogs výsledkem 5:2 a mladíček David Šimek si v tomto utkání připisuje 4 asistence.

SESTŘIH 5:

Z Brna už však klokani sérii zpět do Prahy nevrátí. Na začátku 3. třetiny sice klokani vyrovnají na 3:3, ale pak už úřaduje pouze Brno a vítězí 7:3. Po roce tak končíme opět ve čtvrtfinále.

SESTŘIH 6:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ – PLAY-OFF 14/15 – TOP 3:

JménoPříjmeníKBBrankyAsistence
VojtěchBagin11411
DavidŠimek954
MartinŠimek633

„Nejspíš rozhodlo to, že měli Aleše Jakůbka. Ty jeho zkušenosti jsme my neměli a tím, že velká část utkání byla vyrovnaná, tak tohle rozhodlo. Bylo to vidět hlavně ve fázích, kdy jsme třeba vedli a nebyli schopní to dotáhnout,“ vidí příčiny neúspěchu bývalý kapitán klokanů.  

O rok později se vzájemné střetnutí obou soupeřů opakuje. Tentokrát si týmy papírové role prohazují, Bulldogs jdou do čtvrtfinále ze třetího místa a Bohemka z šestého.

V Brně se v prvních dvou utkáních radují domácí, kteří vždy jen těsně zvítězí (7:6 a 4:3). V Praze pak slaví klokani.

SESTŘIH 1:

SESTŘIH 2:

V prvním utkání prohráváme už 1:4, ale situace se opakuje. Klokani za stavu 2:4 sáhnou ke hře bez brankáře a dva zásahy znamenají prodloužení. A opět se šťastným koncem, který svou střelou zajistí Martin Šimek.

SESTŘIH 3:

O den později pak klokani vítězí 6:3 a do Brna vrací sérii za stavu 2:2.

SESTŘIH 4:


Páté utkání ale nabídne jasnou převahu Brna, které vítězí 9:5 a v Praze pak potvrzuje postup, kdy sice klokani smažou tříbrankovou ztrátu, ale Brno vítězství 5:7 a postup do semifinále si utéct nenechá.

SESTŘIH 6:

KANADSKÉ BODOVÁNÍ – PLAY-OFF 15/16 – TOP 3:

JménoPříjmeníKBBrankyAsistence
DavidŠimek972
MartinŠimek963
MartinKisugite927

„Kdybych měl hledat rozdíl mezi těmi sériemi, tak druhý rok už jsem v postup moc nevěřil. Šli jsme do play-off z horší pozice a možná tam bylo nějaké to zklamání z loňska. Takový menší komplex,“ uzavírá Vojta Bagin.

„Tyhle série se nezapomínají. Vybavuji si příšernou osobku z naší strany a příšerné čekání Bohemky za jejich bránou. Když hráči Bohemky drželi míček a čekali na naší chybu v obraně, tak pískala celá tribuna,“ dodává s úsměvem nynější sekretář Bulldogs Brno David Kyzlink.

Ani druhý a ani třetí pokus do semifinále nevedl. Brněnská bojovnost byla nad síly našich hráčů.

Letos už chceme o skok dál!

Bohemka do toho!  

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians