Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Vojta Zezulka: V play-off nám pouze florbalový um stačit nebude

Vojto, klokani nasbírali nejvíce bodů v základní části v historii klubu, vyrovnali historické maximum, tedy čtvrté místo a stále je šance na třetí příčkuJak bys celkově zhodnotil vaše výkony v základní části? 

Celkově to asi nebylo zase až tak špatné. Myslím si ale, že potenciál tohoto týmu je ještě výš a kdyby se nám podařilo odehrát lépe některé zápasy mohlo to být ještě lepší.  

Jaká vítězství byla podle tebe klíčová a která utkání se naopak dala zahrát lépe?   

Určitě nás všechny velice těší, že jsme letos dokázali dvakrát porazit Chodov a vyšlápnout si doma na Vítkovice. Bohužel byly i zápasy, které se nám nepovedly podle našich představ jako zápasy s Tatranem nebo Spartou. 

Před sezónou jsi obdržel kapitánskou pásku a nutno podotknout, že svými výkony potvrzuješ, že právem. Cítíš větší zodpovědnost za týmový výkon a jak své „kapitánování“ hodnotíš? 

Byla to pro mě nová zkušenost být dlouhodobě kapitánem, takže jsem si na některé věci musel zvykat a pořád je co zlepšovat. Myslím si, že být kapitánem je větší zodpovědnost spíš mimo hřiště než na něm. Přeci jenom herními lídry jsou naše mladé pušky. 

Do letošního ročníku celkem zásadně vstoupila pandemie koronaviruV čem vás to ovlivnilo nejvíce? 

Nejvíce to ovlivnilo atmosféru na zápasech. Fanoušci tomu prostě chybí a vyhecované zápasy nebývají tak vyšperkované. S tím souvisí i motivace do jednotlivých zápasů, kdy bez fanoušků je to mnohem těžší. 

Blíží se to, na co jste se celou sezónu připravovali. Koho bys preferoval do čtvrtfinále play-off a proč? 

Současné postavení nasvědčuje tomu, že si to střihneme se Spartou nebo Chodovem. Mně osobně to je jedno. Zápasy proti oběma soupeřům mají šťávu a je v našich silách přes ně přejít dál. Pokud budeme mít šanci si vybrat určitě dáme nejdříve hlavy dohromady. 

Schéma play-off obsahuje i tzv. ochranné zóny, které se snaží zabránit tomu, aby covid nevstupoval do play-off a týmy měly možnost ho bezpečně dohrát. Současně se tím i celé play-off natahuje. Může to být pro vás výhoda, abyste měli čas léčit šrámy? 

Pokud člověk onemocní uprostřed série, tak stejně vynechá nějaké zápasy. Nevím, jestli měsíční pauzy mezí sériemi jsou nutné a nestačily by pouze 14-ti denní.  Podmínky budou pro všechny stejné, takže léčit šrámy budou moct všichni. 

Co bude muset tým splnit, aby se probojoval do semifinále? 

Všichni musíme být maximálně disciplinovaní a zodpovědní. Play-off je jiná soutěž, tam už jen florbalový um nebude stačit. 

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians