Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Martin Forman: V Bohemce vychováváme kvalitní hráče

Jaké je to trénovat tým 2 měsíce bez možnosti hrát florbal?

Tak rozhodně specifické, ale mělo to několik vývojových fází. Nejprve bez haly a společně venku, potom 5tice atd. První týdny si myslím, že to byla jenom prostě změna, šli jsme do toho, kluci si zaběhali a v pohodě. Postupem času, když už bylo všechno komplet individuální a jednalo se o běhání a posilování venku v zimě, ve tmě a sólo, tak to mi přišlo opravdu celkem náročné, a to i na psychiku. Kluci mají můj určitý respekt za to, jak k tomu přistoupili a že se kousli a doufám, že to budou chtít na place zúročit.

Jak hodnotíš poslání kluků do ciziny?

Nechci, aby to vyznělo, že se nějak chvástám, protože jsem tomu věnoval spoustu svého času, už jsem k tomu napsal dost na svůj FB, ale prostě za mě se to povedlo. Někomu to vyšlo líp, někomu trochu hůř, ale všem to něco dalo. Myslím si, že to dalo dost i klubu, který se zase dostal více do povědomí v cizině a myslím, že spousta lidí ve Švédsku a Finsku nyní ví, že v Bohemce vychováváme kvalitní hráče a že jsme velmi otevření jakýmkoliv vztahům a spolupráci se zahraničím. Konečný účet toho, jak se to povedlo bude ale až nyní, až se ukáže, jakou formu si kluci přivezli a znovu to rozjedeme.

Jak se připravovali ostatní kluci, kteří do ciziny neodjeli?

Tak připravovali se tak, jak jim tady dovolovaly COVID opatření. Chvilku to bylo drsné, protože po víkendech fandili klukům v zahraničí a sami chodili běhat do tmy. Ale jakmile jsme se mohli sejít v Bublině, tak si troufám říct, že byla vždy dobrá nálada a super trénink. Postupem času se kluci začali stále víc a víc ptát, kdy už se vrátí zbytek kluků ze “zámoří” a tak se zavelelo k návratu nyní už jedeme téměř v kompletu.

Jak vnímáš to, že se boje play-off odehrají až v červnu? Nemyslíš si, že budou kluci unavený?

Neslyšel jsem zatím, že by to byla potvrzená věc, takže pevně věřím, že tomu tak nebude. Opravdu doufám, že nebude 3.vlna tak velká jako ta 2. a že budeme moci hrát zápasy. Dvojité přerušení soutěže nebude dobré pro nikoho. Ale my jsme rozhodně připraveni na všechno, cíl je jasný.

Co očekáváš od Český Lípy?

Tak Filip teď někde zmínil, že ve Švédsku je hra daleko fyzičtější, tak doufám, že Česká Lípa nebude chtít toto tvrzení vyvracet. Nicméně očekávám úporně bránění a doufám, že na něj najdeme recepturu.

Co budou největší slabiny, a naopak největší přednosti Český Lípy?

Pevně věřím, že budeme lepší ve všech aspektech hry. Nemám přehnaná očekávání, je to zápas po dlouhé pauze, ale tak snad bude dost branek!

Na co by si chtěl pozvat diváky k přenosu? Proč bychom si měli zapnout přenos zápasu v sobotu večer?

Tak potom, co asi někteří diváci na moment začali sledovat i SSL, tak je těžké najít nějaké trháky, ale jak už jsem říkal, doufám, že bude hodně gólu jako ostatně vždy s Českou Lípou, a že naše hra v útoku bude předpisová. Fanděte u obrazovek! Díky!

Související utkání

Utkání - Muži A
28.11.2020, TJ Sokol Vinohrady
FbŠ Bohemians
15:6
5:2, 4:2, 6:2
FBC 4CLEAN Česká Lípa

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany