Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Novým kapitánem superligových Bohemians je Vojta Zezulka

Obránce Vojtěch Zezulka působí v zelenobílém dresu už od sezóny 2013/2014. Do své letošní deváté sezóny dostal důvěru, aby to byl právě on, kdo povede klokany za vysokými ambicemi.    

A jak to vidí sám Vojta? Přinášíme první rozhovor se zkušeným obráncem v jeho nové roli.

Vojto, jak sám vnímáš úlohu kapitána v Bohemce a jaká byla tvá první myšlenka po volbě?

V první řadě musím říct, že žádná demokratická volba neproběhla. Kdybychom hlasovali o kapitánovi my hráči, stal by se jim nejspíš Václav. Trenéři si nás s Kryštofem zavolali a řekli nám, jak to vidí. No a nakonec z toho vzešlo, že přeberu pásku. Myslím si, že se tím i Kryštofovi trošku uleví.

Kapitánovat v Bohemce není nic jednoduchého. V týmu je mix různých osobností, které dělají z Bohemky jedinečný tým. Moje úloha bude spočívat především v komunikaci mezi týmem a trenéry, no a pak samozřejmě při zápasech pomoct tým motivovat tak, ať ze sebe vymáčkneme to nejlepší.

V týmu kroutíš už devátou sezónu. Jak hodnotíš práci svých předchůdců na tomhle postu? Byl pro tebe někdo velkým zdrojem zkušeností, ze kterých teď budeš čerpat?

Kromě Tomáše Kindla žádný kapitán moc dlouho nevydržel. Slyšel jsem i myšlenku, že vlastně není ani o co stát. Já to beru jako poctu, kterou mi z předchozích zkušeností budou dávat kluci určitě sežrat. Za tu dobu, co jsem v Bohemce, budu určitě nejvíce čerpat z toho nejlepšího, co praktikoval Tomio. Hlavně už jsem na florbal dost starý, abych se nějak povahově měnil nebo si hrál na něco, co nejsem.

Jsi prvním kapitánem klokanů, který není původem z Prahy. Chystáš nějaké organizační změny v kabině, jako třeba přidání Jarka Nohavici na playlist apod.?

To jsem ani nevěděl. Až se to dozví v mojí rodné Staré Bělé, třeba se mnou udělají i rozhovor do místního Starobělského zpravodaje :) Za těch devět let je již Jarek pevně zařazený v playlistu, stejně tak je už nedotknutelný i Milan Baroš.

V týmu patříš ke starším hráčům, kteří jsou u nás tradičně v menšině. Jak probíhá soužití „generací“ a nastávají v šatně situace, kdy si říkáš: „No tak na tohle už jsem asi starej…“

Myslím si, že s tím nikdy nebyl žádný velký problém. Důležité je samozřejmě to, že se navzájem trošku poznáme. K tomu vždy výborně poslouží předsezónní soustředění. No občas se naučím nějaké to nové cool slovíčko, ale na druhou stranu já zase v kabině šířím starobělský dialekt. Dále občas poznám i nějakou novou písničku od interpretů, na které bych asi normálně nenarazil, třeba takový Takeshi, který vypadá jak omalovánka.

Klokani loňskou sezónu sice nedohráli, ale úspěchů posbírali víc než dost. Jaké jsou ambice v letošním ročníku?

Letos jsou určitě ambice ty nejvyšší. V lize jsou sice jiní favorité, ale my se je pokusíme zaskočit a trošku zamíchat kartami.

Nemůžeme se nezeptat ani na to, co se teď děje kolem nás. Jak vnímá kabina současnou pandemii koronaviru a řešíte možné scénáře začátku Superligy?

V kabině jsme úplně v klidu. Naštěstí máme v týmu odborníka, který má zmapované všechny možnosti a pravděpodobnosti a velmi dobře nastudoval jak postupovat, aby tým nebyl vystaven zbytečnému nebezpečí. Jsme si vědomi, že sezóna nemusí ani vůbec začít. Proto pokud se rozjede bude nesmírně důležitý každý zápas.

Co bys vzkázal příznivcům a fanouškům do nového ligového ročníku?

Situace není růžová, proto budeme rádi za každého fanouška, který nám přijde fandit. Celou preseason poctivě pracujeme na tom, abychom dále hráli aktivní, zábavný florbal právě pro vás!

PODÍVEJTE SE NA VIDEO ZE SOUSTŘEDĚNÍ A-TÝMU:

Související informace

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians