Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Superligoví klokani se připravují v Kutné Hoře

Martine, týden před turnajem Czech Open vyráží A tým mužů na soustředění do Kutné Hory. Jaké jsou cíle tréninků a v jaké sestavě se tam vydáváte?

Zdravím všechny fanoušky Bohemians, to v první řadě a co se týče cílů do tréninku, tak máme na programu samozřejmě jak nějaké vylepšení do obrany, tak do útoku. Cílem tréninků je hlavně dostat se do dobrého tempa. Trénujeme věci na kterých pracujeme už několikátým rokem, ale zase v jiném prostředí a s čistou hlavou to půjde o mnoho lépe. Soustředění je v tomto jedinečná věc. Sestava přiměřeně doplněná juniory, ale jinak standardní A tým.

Na soustředění jste zde poprvé. Proč jste se rozhodli právě pro tuto lokalitu a jaké zázemí tu hráči mají?

Místo jsem vybíral osobně a nebojím se říct, že na formát víkendového či týdenního soustředění je to momentálně jedno z nejlepších míst v Česku. Mají tu zbrusu novou halu, kde úplně první na povrch byli vpuštění naši junioři před týdnem a nyní na to jdeme my. Povrch je famózní. Spaní je ve velmi slušné kvalitě přímo v areálu haly a stejně tak stravování, tak podmínky pro sport perfektní. V dosahu koupaliště, motokáry, bobovka a všechny možné další vymoženosti. Mimo jiné i samozřejmě i skvostný chrám sv. Barbory, kam určitě s klukama zamíříme.

Je jasné, že se s hráči zaměříte především na sportovní trénink, ale jsou v plánu i další „tmelící“ aktivity, na které často kladeš důraz?

Bude to hodně o florbalu tentokrát, ale úvodní fotbalové 11-11 derby starý-mladý nemůže chybět i když je otázka do jaké míry je to teambuilding. Večer jdeme na procházku a romantickou večeři do Vily U Varhanáře. Další dny to bude nabité a pokud se něco vejde i za společné sledování finále FA cupu, tak si třeba zahrajem člobrdo - uvidíme.

Při aktuálním dění není úplně lehké plánovat, ale pokud všechno půjde, jak má, které akce ještě superligový tým čekají do začátku soutěže?

Tak samozřejmě všichni jsme si vědomi toho, co se momentálně děje, ale nezbývá nám než nepřibržďovat ten rozjetý vlak a jet dál, dokud se dá. Kdybych nebyl v tomto ohledu optimista obávám se, že by se těžko hledala dál motivace dělat soutěžní sport. Pokud bude COVID probíhat tak jako dosud, má smysl akorát pěstovat cibuli na chalupě. Snažím se na to nemyslet a my pokračujeme dále a uvidíme jak to půjde, ale rádi bychom si srpen dali do syta, abychom taky trochu dohnali to zmařené play off tzn. Czech Open ve formátu final four, dále pak v Boleslavi Bohemia Trophy a rádi bychom vyrazili do švédského Kalmaru na speciální přípravný turnaj, kde se utkáme se Storvretou a Linköpingem a po cestě odveta s Höllvikenem.

Jak v tuto chvíli vůbec hráči vnímají situaci kolem koronaviru, když do sezóny zbývá méně než měsíc a půl? Máte nějaká speciální pravidla nad rámec současných opatření?

Tady budu stručný. Snažíme se to moc neřešit, myšleno jako bavit se o tom. Je toho všude dost a na tréninku si od toho každý rád odpočine. Bedla perfektně desinfikuje mantinely na Vinohradech po každém ranním tréninku a klukům jsme doporučili vynechat pár tanečních klubů v Praze. Vážně, je těžké se tomu nějak snažit vyhnout teď v době, kdy probíhají všechny kempy atd., ale tak samozřejmě ty kluby jsou asi jedno z největších nebezpečí, kde je potřeba jednat s rozmyslem. Karanténa týmu je ale rozhodně značně o smůle. Přál bych si, aby už ji nikdo neměl a všechno zase jelo!

Závěrem prosím o tvůj typ na pokoj, který v Kutné Hoře rozhodně nevyhraje bodování pokojů?

Tak sám nejsem člověk, co má trička vždycky v komíncích, ale bodování pokojů skončilo na ŠVP, takže těžko říct, ale Marka Brosche vyšleme na výzvědy a podáme hlášení. Možná je někdo v týmu velký čuník, kdo ví!

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany