Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Obnovujeme tréninkovou činnost na venkovních sportovištích

V reakci na postupné uvolňování bezpečnostních opatření se nám podařilo připravit tréninkový plán, zajistit venkovní sportoviště a spolu s našimi členy se můžeme vrhnout zpět do sportování za níže definovaných pravidel.

Částečnou sportovní činnost můžeme obnovit díky usnesením Vlády České republiky ze dne 23.4.2020 (usnesení č. 452, 453 a 454). K těmto usnesením následně doplnila výkladová stanoviska i Česká Unie Sportu a Pražská tělovýchovná unie, která svými komentáři upřesnila i další dotazy, které vyplynuly ze zveřejněných dokumentů a které jsme my vznesli i za náš oddíl.

Pohybově kondiční tréninky budou probíhat na venkovním sportovišti, a to za dodržování několika důležitých pravidel.

PROVOZNÍ PRAVIDLA TRÉNINKŮ:

  • Na trénink je hráč vpuštěn až po odevzdání bezinfekčnosti (naleznete v dokumentech v členské sekci). Bez podepsané bezinfekčnosti zákonným zástupcem nebude hráč na trénink vpuštěn. Platnost bezinfekčnosti je vždy na jeden trénink a jsou připraveny k podepsání i u trenérů v místě konání tréninku. Formuláře jsou archivovány po dobu nezbytně nutnou, tedy po dobu trvání bezpečnostních opatření.
  • Tréninků se účastní maximálně 9 hráčů a jeden trenér.
  • Tréninky jsou vedeny bezkontaktní formou, aby měli hráči mezi sebou minimálně 2 metry odstup.
  • Každý hráč musí mít s sebou své vlastní pití (není možné si pití natočit).
  • Trenér trénuje vždy s rouškou. Hráči roušku během tréninku mít nasazenou nemusí, ale musí ji mít vždy u sebe.
  • Na každém tréninku jsou k dispozici dezinfekční prostředky.
  • Tréninkové pomůcky jsou po každém tréninku dezinfikovány.
  • V případě, že dítě jeví známky onemocnění, je neprodleně kontaktován zákonný zástupce a dítě je z tréninku vyloučeno.

Jak budou tréninky probíhat?

Od středy 29.4.2020 začneme trénovat už od 13:00 tréninkem elévů, elévek a přípravek. Tréninky jsou rozděleny dle věkových kategorií. Jejich rozpis naleznete také v přihlašovacím dokumentu v Členské sekci. Jeden trénink má přesně 60 minut a doporučujeme na něj dorazit už v převlečení, protože šatny musí zůstat uzavřené. Otevřené zůstávají pouze záchody.

HARMONOGRAM TRÉNINKŮ:

DenČasKategorie
Pondělí / Středa13:00 - 13:45Elévky + elévové + přípravky
Pondělí / Středa
14:00 - 14:45Dorostenci + junioři, dorostenky + juniorky
Pondělí / Středa15:00 - 16:00Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Pondělí / Středa16:00 - 16:45Elévky + elévové + přípravky
Pondělí / Středa17:00 - 17:45Dorostenci + junioři, dorostenky + juniorky
Pondělí / Středa18:00 - 18:45Dorostenci + Junioři, dorostenky + juniorky
Úterý / Čtvrtek13:00 - 13:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Úterý / Čtvrtek
14:00 - 14:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Úterý / Čtvrtek15:00 - 15:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Úterý / Čtvrtek
16:00 - 16:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Úterý / Čtvrtek17:00 - 17:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně
Úterý / Čtvrtek18:00 - 18:45Mladší žáci a žákyně + starší žáci a žákyně

Jak se na tréninky přihlásím?

Na trénink se přihlásíte vždy pomocí online dokumentu v Členské sekci, kde stačí jen vyplnit své jméno a na trénink dorazit. Přihlášení prosíme vždy do 9:00 ráno v den tréninku a v případě rušení tréninku z důvodu předpovědi špatného počasí budete informováni SMSkou na kontakty uvedené v Členské sekci minimálně dvě hodiny před jeho začátkem. Každý hráč nebo hráčka se mohou zúčastnit maximálně dvou tréninků za jeden týden.

Co si vzít s sebou a co naopak nechat doma?

- Hráči budou vybaveni oblečením na ven, mikinou při případném ochlazení a botami na běhání

- Není nutné nosit florbalky, brankářské vybavení a další věci na florbal


Kde tréninky probíhají?

Venkovní tréninky budou probíhat na víceúčelovém hřišti kousek od Děkanky, a to konkrétně v areálu TJ Sokol Pankrác, adresa: Lomnického 1/1071, 140 00, Praha 4. K němu se nejlépe dostanete metrem ze stanice Pražského povstání, od které je hřiště vzdáleno přibližně 100 metrů.

Sraz účastníku bude vždy u hlavního vchodu do areálu, a to 10 minut před zahájením tréninku, kdy je pověřený trenér vyzvedne. Rodičům ani doprovodu nebude vstup do areálu umožněn z důvodů nutnosti dodržet nařízení o počtu přítomných osob.  

Navazující tréninkové skupiny se mezi sebou nebudou potkávat (mezi jednotlivými tréninky je 20 minut pauza).

MAPKA AREÁLU:

Tréninky vedou kluboví trenéři, které znáte, a i jejich zdravotní stav bude monitorován, abychom zajistili maximální bezpečnost všech účastníků tréninkových jednotek.

Účast dětí na trénincích je samozřejmě dobrovolná a samotné rozhodnutí k účasti na nich necháváme na každém členovi a jeho zákonném zástupci. V případě, že by zájem o venkovní tréninky výrazně převyšoval jejich kapacitu, jsme připraveni okamžitě navýšit i jejich počet.

Nadále také pokračuje projekt #BOHEMKAVOBYVAKU, ve kterém připravujeme individuální kondiční tréninky pro naše členy, video rozbory se zajímavými tématy a současně také sportovní výzvy, které pro vás naši elitní hráči a trenéři pravidelně připravují.

Věříme, že se celá situace začíná obracet k lepšímu, a ještě do prázdnin se vrátíme ke standardnímu tréninkovému režimu v hale a nastřílíme ještě pořádnou porci gólů. Sportovní činnost v hale také intenzivně konzultujeme s dotčenými orgány a jakmile to bude možné, pokusíme se plný tréninkový režim obnovit. Zároveň si ale uvědomujeme stávající rizika, a proto za celý klub nadále respektujeme nařízení Vlády České republiky.

V případě dotazů k venkovním tréninkům se obracejte na šéftrenéra klubu Tomáše Grigara - tel.: +420-728-351-446, e-mail: tomas.grigar@fbsbohemians.cz

Bohemka do toho!  

Související informace

Dále čtěte

Hnízdo pro klokany