Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Začínají skupinová kompenzační cvičení

V úterý 3.3. a ve středu 4.3. ve sportovní hale Děkanka v gymnastickém sálku začnou první lekce skupinového cvičení pro mládežnické týmy FbŠ Bohemians. Ve spolupráci s Bohemia Fyzio, které provádí pravidelné fyzioterapeutické prohlídky naší členské základny tak řešíme nejen globální problémy dnešní mládeže, ale také časté problémy naši hráčů a hráček, které byly zjištěny během těchto prohlídek. Věříme, že touto formou uspokojíme velkou poptávku rodičů, která byla tématem už na rodičovských schůzkách.

Pravidelné termíny:
> úterý 16:45-17:30
> středa 18:00-18:45

    Kapacita:
    > 20 hráčů a hráček

    Přihlášení:
    > přihlášení vždy přes následující odkaz zde

      Cena:
      > 100 Kč za lekci
      > platba probíhá v hotovosti na místě (prosíme o přesnou částku)

        Kategorie:
        > holky: elévky až juniorky
        > kluci: přípravky až junioři

          Eliška Vrátná z Bohemia Fyzio představuje skupinová cvičení:

          Na skupinových cvičeních se budeme zaměřovat především na problémy zjištěné při pravidelných prohlídkách. Na základě této diagnostiky jsou určena vhodná a potřebná cvičení - plochonoží, snížená stabilita kotníků a kolen, držení těla a další.
          Maximální počet přihlášených na skupinová cvičení je 20 lidí, aby mohl být udržený individuální přístup a technika provedení jednotlivých cvičení.

          Vzhledem k časové a finanční náročnosti individuálních terapií je právě volba skupinového cvičení vedeného vysokoškolsky vzdělanými fyzioterapeuty, kteří se pohybují ve sportovním (florbalovém prostředí) skvělá volba, jak pracovat na prevenci zranění, zlepšení vnímání svého těla, zlepšení koordinačních schopností a sportovní připravenosti.

          Pokud jsou problémy vadného držení těla a svalových dysbalancí dlouhodobě neřešena, může postupem času docházet k přetěžování nejen svalového aparátu a vzniká větší riziko zranění například kotníků, kolen a dalších částí těla. Posilovací, protahovací a mobilizační cvičení by mělo být nedílnou součástí tréninkového procesu a soutěžní kariéry sportovců.

          Tomáš Grigar šéftrenér Fbš Bohemians: 

          Jsem rád, že se nám s Eliškou podařilo připravit skupinová cvičení, abychom dokázali ještě lépe pracovat s našimi členy a dbát na prevenci zranění a kompenzaci náročného tréninkového procesu florbalistů. Věřím, že každá lekce bude naplněná a naši hráči budou dosahovat ještě lepších výsledků a eliminujeme tím počet zraněných.

          V případě dotazů se neváhejte obrátit na Elišku Vrátnou info@bohemiafyzio.cz nebo telefonicky +420 774 549 214 

          Dále čtěte

          Hnízdo pro klokany