Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
FLORBALISTÉ BOHEMIANS JEDNAJÍ S MĚSTEM O VÝSTAVBĚ SPORTOVNÍHO CENTRA

Návrh vizualizace sportovního centra, autor: LCArch s.r.o.

Neoddiskutovatelný problém s nedostatkem pražských sportovních hal aktivně řeší sportovci z FbŠ Bohemians. Propojením základní školy, místních sportovních klubů, Magistrátu hl. m. Prahy a městské části Praha 10 by mohl vzniknout projekt veřejné multifunkční sportovní haly při základní škole Brigádníků. „Ať už vaše dítě dělá jakýkoli halový sport v Praze, nedostatek vhodných sportovišť negativně ovlivňuje jeho tréninkový proces. Narážíme na problémy přeplněných hal a pozdních časů tréninků,“ říká Tomáš Grigar, šéftrenér pražských Bohemians.

Zástupcům FbŠ Bohemians se podařilo zkoordinovat kroky všech stran a aktuálně hlavní město Praha zvažuje financování výstavby projektu. Vznik multifunkčního centra je zatím v prvních fázích přípravy záměru.

Zpracovaná studie je pouze koncepcí představy o objektu, sloužící ke komunikaci s městskou částí a MHMP. Zároveň by tato studie měla být podkladem k procesu participace s veřejností a celkové diskuzi o záměru.

Na pozemku opuštěného hřiště vedle ZŠ Brigádníků by mohlo vzniknout jedno z nejmodernějších míst pro sportování pražských dětí a veřejnosti. Dostupný krytý multifunkční prostor, fitness, regenerace, cvičební sál, venkovní plochy pro outdoorové aktivity a zeleň pro trávení volného času s vlastním parkovištěm, by kromě sportovců sloužily i žákům základní školy a široké veřejnosti.

Svou radost z tréninků a pohybu by v hale po celý rok nesdíleli jen florbaloví klokani, ale také házenkáři, veřejnost, futsalisté, volejbalisté, badmintonisté, judisté, pozemní hokejisté a zástupci dalších sportů. Moderně řešená hala by navíc umožnila díky teleskopickým tribunám vytvořit prostor pro soutěžní sportovní události s důstojnou diváckou kulisou.

„Naším cílem je, aby se v nově vzniklém areálu setkávala komunita místních závodních i rekreačních sportovců, která je na Praze 10 tradičně velmi silná. Ve sportovně vyspělých zemích je samozřejmostí, že děti mají velmi kvalitní zázemí pro sport a pohyb přímo v lokalitě bydliště a nemusí za ním dojíždět přes celé město tak, jak tomu v Praze často bývá,“ říká Jakub Doubrava, statutární zástupce Bohemians.

V FbŠ Bohemians věří, že se jim ve spolupráci se všemi subjekty včetně veřejnosti podaří projekt úspěšně realizovat a navýšit počet pražských sportovišť o moderní víceúčelové sportovní centrum.

SPORTOVNÍ CENTRUM V ČÍSLECH:

V nejvyšším místě by objekt dosahoval výšky třípodlažní budovy, která výrazně nepřevýší okolní zástavbu. Celková plocha navrhovaného pozemku je 8414m2 a záměr počítá se zastavěnou plochou cca 2390m2.

Volná plocha pozemku 6024m2 by byla trvale přístupná veřejnosti a bylo by na ní umístěno venkovní outdoorové sportoviště, prvky pro aktivní trávení volného času, zeleň a parkoviště.

O kapacitu sportovišť by se dělily hlavní cílové skupiny předpokládaným způsobem: 16% školáci, 39% místní veřejnost a 45% místní sportovní kluby.

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians