Florbalová škola Bohemians
Florbalová škola Bohemians
Roman Janda:  „Bohemka je mi sympatická a blízká stylem hry

Ahoj Romane,proč sis vybral trénování brankářů na Bohemce?

Ahoj, nejedná se jen o trénování brankářů na Bohemce, ale i hráčů. No a proč právě Bohemka? Z důvodu, že mi byla sympatická a relativně blízká hra, kterou se elitní týmy Bohemky prezentují, výchova mládeže směrem k elitním týmům a docela výrazný prostor pro práci s jednotlivými brankáři."

V čem vidíš momentálně největší nedostatky, které se budeš snažit napravit u svých svěřenců?

„U starších brankářů se bude jednat především o dílčí detaily co se týká jejich techniky chytání, které jim bohužel někdy výrazně ovlivňují výkonnost. Jde vidět, že většina z nich nikdy trenéra brankářů zatím neměla, takže bude hodně záležet, jak se k tomu sami postaví. Pokud budou chtít a dají tomu čas a úsilí, tak se to pozitivně projeví i na jejich výkonech v bráně. Kromě individuální práce s každým brankářem zvlášť to pak budou společné brankářské tréninky a také nastavení určité systematické práce s brankáři, co se týká starší mládeže až elitních týmů. Jako trenér hráčů zatím vidím, že bude docela dost práce s dorostem obecně".

Do Bohemky přišel nově reprezentační brankář Radovan Michajlovič. Těšíš se na spolupráci s ním? 

„Ano těším se na spolupráci nejen s ním, ale s každým brankářem, který o ni bude stát. Radovan je reprezentační brankář teď, za rok to může být jiný nebo další z našich brankářů a brankářek."

Děláš nějaké aktivity mimo florbal?

„Kromě florbalu mám rád svoji práci, asi budu trochu workoholik. Rád si zajdu na badminton nebo zaplavat.

Ty jsi trenér reprezentačních brankářů do 17 let. Jaký je největší rozdíl mezi trénováním reprezentace a klubu?

„S brankáři na klubové úrovni se dá pracovat dlouhodobě, do největších detailů. Neprobíhá výběr z mnoha brankářů, prostě se pracuje s tím, co v klubu zrovna je, co se urodilo a vychovalo. V reprezentacích a výběrech je to nejdříve výběr určitého širšího počtu brankářů, pak jde o najití případných „nedostatků" u toho brankáře, konzultace, na co se má v klubu zaměřit a pak práce s hlavou, aby se dokázalo najít to nejlepší rozpoložení a aktuální forma. Ta by v ideálním případě měla vydržet po celý ten výběrový nebo reprezentační cyklus."

Máš něco, co bys ještě rád sdělil fanouškům a hráčům?

„Poprosím je, aby měli trpělivost s mými jihomoravskými koncovkami slov. Neslíbím sice, že se je odnaučím, ale doufám, že jimi budu provokovat pražské uši co nejméně."


BOHEMKA DO TOHO!

Dále čtěte

Kutná Hora 2024 - Soustředění FbŠ Bohemians